The SCENERY is ready ... where is the DIRECTOR?

+355 672088771

THE CHRONOLOGY OF ALBANIAN FILM PRODUCTION

THE CHRONOLOGY OF ALBANIAN FILM PRODUCTION
 

1 SKËNDERBEU 1953
2 FËMIJËT E SAJ  1957
3 TANA 1958
4 FURTUNA 1959
5 DEBATIK 1961
6 DETYRË E POSAÇME   1963  
7 TOKA JONË      1964    
8 VITET E PARA 1965
9 KOMISARI I DRITËS 1966  
10 OSHETIMË NË BREGDET    1966
11 DUEL I HESHTUR  1967     
12 NGADHNJIM MBI VDEKJEN  1967
13 ESTRADA NË EKRAN     1968
14 HORIZONTE TË HAPURA   1968
15 PRITA 1968
16 NJËSITI GUERIL      1969            
17 PËRSE BIE KJO DAULLE 1969  
18 PLAGË TË VJETRA     1969 
19 GUXIMTARËT 1970
20 GJURMA  1970
21 I TETI NË BRONZ        1970   
22 LUGINA E PUSHKATARËVE  1970
23 MONTATORJA  1970
24 A,B,C...ZH    1971            
25 KUR ZBARDHI NJË DITË   1971     
26 MALET ME BLERIM MBULUAR  1971
27 MËNGJEZE LUFTE    1971  
28 MËSIM PËR LINDËN    1972
29 KAPEDANI   1972
30 KRYENGRITJE NË PALLAT  1972
31 NDËRGJEGJIA   1972
32 ODISEA E TIFOZAVE   1972
33 YJET E NETËVE TË GJATA 1973
34 BRAZDAT  1973
35 KREVATI I PERANDORIT  1973
36 MIMOZA LLASTICA  1973
37 OPERACIONI "ZJARRI"  1973
38 CUCA E MALEVE    1974
39 DUKE KËRKUAR 5-ORËSHIN   1974
40 QYTETI MË I RI NË BOTË   1974
41 RRUGË TË BARDHA   1974
42 SHPËRTHIMI   1974
43 SHTIGJE LUFTE  1974
44 BENI ECËN VETË 1975
45 ÇIFTI I LUMTUR 1975
46 KUR HIQEN MASKAT  1975
47 LUMË DRITE   1975   
48 NË FILLIM TË VERËS  1975
49 RRUGICAT QË KËRKONIN DIELL   1975
50 UDHËTIM NË PRANVERË  1975
51 DIMRI I FUNDIT  1976
52 FIJET QË PRITEN  1976
53 ILEGALËT  1976
54 LULËKUQET MBI MURE   1976
55 PËRBALLIMI  1976
56 PYLLI I LIRISË 1976
57 TINGUJ LUFTE  1976
58 TOKË E PËRGJAKUR  1976
59 THIRRJA 1976
60 ZONJA NGA QYTETI  1976
61 ATA ISHIN KATER  1977
62 CIRKU NË FSHAT 1977
63 GUNA MBI TELA  1977
64 MONUMENTI  1977
65 NJERIU ME TOP  1977
66 NJË UDHËTIM I VËSHTIRË  1977
67 STREHA E RE  1977
68 SHEMBJA E IDHUJVE  1977
69 TOMKA DHE SHOKËT E TIJ  1977
70 ZEMRAT QË NUK PLAKEN  1977
71 DOLLIA E DASMËS SIME  1978
72 GJENERAL GRAMAFONI 1978
73 KONCERT NË VITIN ’36  1978
74 NË PYJET ME BORË KA JETË  1978
75 NGA MESI I ERRËSIRËS  1978
76 NUSJA DHE SHTETRRETHIMI  1978
77 PAS GJURMËVE  1978 
78 PRANVERË NË GJIROKASTËR  1978 
79 VAJZAT ME KORDELE TË KUQE  1978
80 YJE MBI DRIN  1978
81 BALLË PËR BALLË 1979
82 BALONAT  1979
83 KËSHILLTARËT  1979
84 LIRI A VDEKJE  1979
85 MËSONJËTORJA  1979
86 MYSAFIRI  1979
87 NE VINIM NGA LUFTA  1979
88 NË SHTËPINË TONË  1979
89 PËRTEJ MUREVE TË GURTA 1979
90 RADIOSTACIONI  1979
91 ÇETA E VOGËL 1979
92 DËSHMORËT E MONUMENTEVE  1980
93 GËZHOJA E VJETËR   1980
94 INTENDENTI   1980
95 KARNAVALET   1980
96 MENGJEZE TE REJA  1980
97 NË Ç’DO STINË  1980
98 NUSJA   1980
99 NJË GJENERAL KAPET ROB   1980
100  NJË NDODHI NË PORT    1980
101  NJË SHOQE NGA FSHATI   1980
102  PARTIZANI I VOGËL VELO  1980
103  PAS VDEKJES  1980
104  SKËTERRË ’43  1980
105  VËLLEZËR DHE SHOKË 1980
106  DITA E PARË E EMËRIMIT  1981
107  GJURMË NË KALTËRSI  1981
108  KËRCËNIMI 1981
109  KUR PO XHIROHEJ NJË FILM  1981
110  NË KUFI TË DY LEGJENDAVE  1981
111  NË PRAG TË LIRISË  1981
112  NJË NATË PA DRITË  1981
113  PLAKU DHE HASMI  1981
114  QORTIMET E VJESHTËS 1981
115  SI GJITHË TË TJERËT  1981
116  SHOKU YNË TILI  1981
117  SHTEPIA JONE E PERBASHKET  1981
118  THESARI 1981
119  BESA E KUQE 1982
120  NË DITËT E PUSHIMEVE 1982
121  NËNTORI I DYTË 1982
122  NJERIU I MIRË 1982
123  NJË VONESË E VOGËL 1982
124  RRUGA E LIRISË 1982
125  SHOKËT  1982
 

 

        

126  APASIONATA 1983
127  DORA E NGROHTË  1983
128  DRITAT E QYTEZËS 1983
129  FRAKTURA 1983
130  FUNDI I NJË HAKMARRJEJE  1983
131  GRACKA 1983
132  KOHË E LARGËT 1983
133  NJË EMËR MIDIS NJERËZVE 1983
134  DUAJE EMRIN TEND 1984
135  ENDERR PER NJE KARRIGE 1984
136  FEJESA E BLERTES 1984
137  FUSHË E BLERTË, FUSHË E KUQE 1984
138  GJURMË NË DËBORË 1984
139  KUSH VDES NË KEMBË 1984
140  LUNDRIMI I PARË 1984
141  MILITANTI 1984
142  NATA E PARË E LIRISË 1984
143  NXËNËSIT E KLASËS SIME   1984
144  SHIRAT E VJESHTËS 1984
145  TAULANTI KËRKON NJË MOTËR 1984
146  VENDIMI 1984
147  URA DHE KËSHTJELLA 1984
148  ASGJË NUK HARROHET 1985
149  DASMA E SHTYRË 1985
150  GURËT E SHTEPISË SIME 1985
151  HIJE QË MBETEN PAS 1985
152  MELODI E PANDËRPRERË 1985
153  MONDI DHE DIANA 1985
154  NË PRAG TË JETËS 1985
155  PRANVERË E HIDHUR 1985
156  TË MOS HESHTËSH 1985
157  TE  PAFTUARIT 1985
158  TRE NJERËZ ME GUNA 1985
159  VJESHTË E NXEHTË 1985
160  ENVERI YNË 1985
161  BARDHËSI 1986
162  DASËM E ÇUDITSHME 1986
163  DY HERË MAT 1986
164  DHE VJEN NJË DITË 1986
165  FILLIM I VËSHTIRË 1986
166  FJALË PAFUND 1986
167  GABIMI 1986
168  GURI I BESËS 1986
169  KUR HAPEN DYERT E JETËS 1986
170  KUR NDAHESH NGA SHOKËT 1986
171  NJË JETË MË SHUMË 1986
172  RRETHIMI I VOGËL 1986
173  TRE DITË NGA NJË JETË 1986
174  BINARËT 1987
175  BOTË E PADUKSHME 1987
176  EJA 1987
177  FAMILJA IME 1987
178  KËMISHËT ME DYLLË  1987
179  NË EMËR TË LIRISE 1987
180  NJE VIT I GJATË 1987
181  PËRSËRI PRANVERË  1987
182  PËRRALLË NGA E KALUARA 1987
183  RRETHI I KUJTESËS 1987
184  TELA PER VIOLINË 1987
185  TELEFONI I NJË MËNGJESI 1987 
186  VRASJE NË GJUETI 1987
187  ZEVENDESI I GRAVE 1987
188  BABAI I STUDENTIT 1988 
189  BREGU I ASHPËR 1988 
190  FLUTURA NË KABINËN TIME 1988 
191  I TRETI NË MES 1988 
192  PESHA E KOHËS 1988 
193  MISIONI PËRTEJ DETIT 1988 
194  PRANVERA S’ERDHI VETËM 1988 
195  SINJALI I DASHURISE 1988 
196  STOLA NË PARK 1988 
197  SHKËLQIM I PËRKOHSHËM 1988 
198  TRENI NISET NË SHTATË  1988 
199  TRE VETA KAPËRCEJNË MALIN 1988 .
200  HISTORIANI DHE KAMELEONI   1988 
201  ARIANA 1989
202  BALADA E KURBINIT 1989
203  DJALI ELASTIK 1989
204  EDHE ASHTU EDHE KËSHTU 1989
205  KTHIMI I USHTRISË SË VDEKUR 1989
206  KUSH ËSHTË VRASËSI 1989
207  LUMI QË NUK SHTERON 1989
208  MURI I GJALLË 1989
209 NJERËZ NË RRYMË 1989
210 PAS TAKIMIT TË FUNDIT 1989
211  SHPRESA 1989
212  VITET E PRITJES  1989
213  JETA NË DUART E TJETRIT 1990
214  KRONIKË E NJË NATE  1990
215  NGJYRAT E MOSHËS 1990
216  NJE VAJZË DHE NJË DJALË  1990
217  VETMI 1990
218  BARDHË E ZI 1990
219  VDEKJA E BURRIT 1990
220  ENIGMA 1991
221  KUSH E SOLLI DORUNTINËN 1991
222  SHPELLA E PIRATËVE 1991
223  PAS FASADËS 1992
224  VDEKJA E KALIT 1992
225  E DIELA E FUNDIT 1992
226  QIND PËR QIND 1993
227  ZEMRA E NËNËS 1993
228  NEKROLOGJI 1993
229  NJË DITË NGA NJË JETË 1993
230  DASHURIA E FUNDIT 1994
231  PËRDHUNUESI 1994
232  VAZHDOJMË ME BETHOVENIN 1994
233  PLUMBI PREJ PLASTELINE 1995
234  TE BURGOSURIT E GALERISE 1995
235  NATA 1996
236  KOLONEL BUNKER   1996
237  BOLERO 1997
238  DASMA E SAKOS 1998
239  FUNERAL BUISNESS 1999
240  PORTA EVA 2000
241  PARRULLAT 2001
242  TIRANA VITI 0 2001
243  ENGJËLLI BLU (Edeni i braktisur) 2002
244  NJË DITË E MREKULLUESHME 2003
245  YLLKA 2003
246  LULE TË KUQE, LULE TË ZEZA 2003
247  VALS 2003
248  MACET NË DËBORË 2003
249  I DASHUR ARMIK 2004
250  LULEBORË 2004
251  SYRI MAGJIK 2004
252 GJOLEKA DJALI I ABAZIT
253 TRISHTIMI I ZONJES SHNAJDER

 

 
Top of Page